O SIRANI KUSANOVEC

U malenom mjestu Kusanovec nedaleko od Dugog Sela na istočnom djelu Zagrebačke županije nalazi se sirana “Kusanovec”. Stogodišnju obiteljsku tradiciju proizvodnje domaćih sireva nastavlja sljedeća generacija naraštaja deveteročlanog obiteljskog gospodarstva „Zadravec“. Razne vrste domaćih sireva i mliječnih proizvoda iz naše proizvodnje dobiveni su od domaćeg mlijeka sa vlastite farme.

Naša obiteljska farma ima u posjedu oko 20 krava koje obitavaju u netaknutom okolišu a hranjene su sirovinama sa vlastitih pašnjaka. Sve to rezultira autentičnim okusom naših proizvoda koja s ponosom možemo reći da su „Domaća“. Od 2009. godine naša proizvodnja je u cijelosti usklađena sa visokim standardima Europske unije.

Od mnoštva proizvoda valja istaknuti meki sir u tipu Fete, zatim sir u tipu Škripavca, Kusanovečki Prevelec, domaća Skuta, domaći svježi sir i vrhnje zatim kuhane sireve sa raznim domaćim začinima, tvrde, polutvrde i dimljene sireve. Potvrda kvalitete i gastronomskih vrijednosti su mnoge nagrade, medalje te diplome koje smo zaslužili na raznim natjecanjima. Nagrade su rezultat naše ljubavi prema selu i domaćoj proizvodnji, brižnosti prema našim kravama te čistog okoliša koje nas okružuje.

Ako Vas put nanese u naše krajeve rado ćemo Vas ugostiti i pokazati kako se vrše procesi izrade sira i mliječnih proizvoda na tradicionalan način uz najviše higijenske standarde koji su propisani uredbama Europske unije. Također možete posjetiti naše livade i okolno gospodarstvo te pogledati naše mlade i starije krave kako bi se uvijerili da je naša proizvodnja seoskog tipa.

Naše mliječne proizvode i sireve možete pronaći na zagrebačkoj tržnici Dubrava u Koledinečkoj ulici. Uz prethodnu najavu također nas možete posjetiti u sirani te izabrati nešto od velike ponude naših domaćih sireva i mliječnih proizvoda. Obiteljska sirana Kusanovec otvorena je za poslovne suradnje u svrhu razvoja svojeg gospodarstva i širenja ponude na nova tržišta. Budite slobodni kontaktirati nas.